Wist u dat in ten minste 33% van de gevallen het niet betalen van de schuldenaar de oorzaak is van het faillissement van het bedrijf? Betrouwbare informatie over de debiteur kan veel problemen voorkomen.

Kredietrapport: zekerheid van zaken doen

WIS biedt u de mogelijkheid om direct online belangrijke handelsinformatie op te vragen. U ontvangt alle juridische en financiële informatie over uw klanten, concurrenten, leveranciers, partners of andere zakelijke relaties. Met één druk op de knop kunt u de financiële status van uw relatie inzien. Dit omvat: bestedingslimieten, betalingsgedrag, huidige aantallen en groepsstructuur.

Waaruit bestaat een kredietrapport?

 • Basisinformatie: algemene bedrijfsgegevens, contactgegevens, directieleden en bedrijfsactiviteiten.
 • Groepsstructuur: overzicht van de structuur van het bedrijf.
 • Kredietscore & kredietlimiet: hoe wordt het bedrijf beoordeeld op basis van het betalingsgedrag en de liquiditeit.
 • Betaaldata: hoe goed of slecht heeft het bedrijf tot nu toe betaald?
 • Jaarrekeningen: financiële informatie, zoals de balans, winst- en verliesrekening en ratio’s.
 • Faillissementsinformatie: informatie over surseances, schuldsaneringen en faillissementen.

Hoe werkt een kredietrapport?

WIS beschikt over een internationaal netwerk van informatiebronnen, zoals handelsregisters, faillissementsregisters, incassobureaus, deurwaarders, advocatenkantoren en brancheorganisaties. We verwerken ook betalingen van internationale bedrijven in realtime.

Alle dagelijks verzamelde informatie wordt direct verwerkt in het desbetreffende kredietrapport. Op deze manier kunt u veilig de nieuwste en betrouwbare kredietinformatie krijgen van bedrijven over de hele wereld.

Risicoregister

Recent onderzoek toont aan dat ongeveer 68% van de uitstaande betalingen vaste klanten zijn. Daarom raden we u aan om de risico’s die verbonden zijn aan klanten, concurrenten, leveranciers, partners of andere zakelijke relaties, te blijven volgen.

WIS biedt hiervoor een oplossing: het risicoregister. Onze database wordt 24 uur per dag bijgewerkt, dus u wordt automatisch via e-mail op de hoogte gebracht van belangrijke wijzigingen in de door u gekozen relatie.

U kunt uw relaties overzichtelijk organiseren op basis van risicoprofielen en hiervoor aparte mappen aanmaken. Uiteraard kunt u aangeven wat er gecontroleerd moet worden en hoelang u wilt weten over de ontwikkelingen in deze relatiecirkel.

Uw voordelen:

 • Bespaar tijd & geld: alle bedrijven in het risicoregister worden 24/7 voor u getoetst op kredietwaardigheid, dit bespaart u tijd en geld.
 • Import-/exportfunctie: Importeer eventuele wijzigingen in het risicoregister rechtstreeks in uw eigen software, zodat ook uw boekhouding en andere procedures up-to-date blijven.
 • Commerciële kansen: Als er positieve veranderingen zijn, ontvangt u ook updates, zodat uw salesteam sneller kan reageren op positieve ontwikkelingen.

Hoe werkt het risicoregister?

 • U kunt in het rapport klikken op “voeg toe aan risicoregister”.
 • Als u een groot klantenbestand in één keer wilt importeren zonder rapportage, kunt u het klantenbestand eenvoudig en snel met een druk op de knop in ons systeem importeren.
Vraag een kredietrapport aan